Sunday, May 1, 2016

REZULTATI KONKURSA "VILINSKA PRIČA"

- Napomena: Nagrađene priče su dostupne klikom miša na njihove nazive! -



Žiri u sastavu Milica Cincar-Popović, Tamara Lujak i Mario Lovreković, okončao je svoje žiriranje sa sledećim ishodom:

I mesto - Ivana Lakićević za "Vilinsku priču";
II mesto - Renata Barberic, za priču "Olujni";
III mesto dele Nives Kovačić sa "Vilinskom pričom" i Marija Nezirović sa pričom "Prvi snijeg, posljednja vila".

Dodelili smo i dva posebna priznanja: Miri Satarić za "Stanište", kao najbolju horor priču i Valentini Markasović za "Vilinsku priču", kao najduhovitiju priču na konkursu.

Na konkurs "Vilinske priče" prijavilo se 154 autora, ali je znatno manji broj priča žiriran, budući da smo odbacili sve radove koji nisu u skladu s propozicijama konkursa. Nagrađene priče će biti postavljene na blog Kluba "Reč i glas"književni blog "Beleg" i druge književne portale, uz saglasnost autora.

U pripremi je nekomercijalna elektronska zbirka "Vilinske priče". Izabrane radove sa ovog kunkura krasiće ilustracije Ivane Švragulje i Ines Peračković, zbirku priređuje Nine Commas iz Rijeke, a izdavač je Metaphysica iz Beograda. Zbirka će biti postavljena na knjižarsku platformu Smashwords, kao izdanje dostupno za slobodno preuzimanje,  a u njen sastav će, uz nagrađene, ući i ostali radovi koji su se istakli. O našem konačnom odbiru ćemo vas obavestiti do 14. maja, kada ćemo, u 19h na sceni kluba "LEILA knjige i ploče", Beograd, Ulica kralja Petra 41, predstaviti zbirku i uručiti diplome i nagrade, za koje su se postarali "LEILA knjige i ploče", Izdavačka kuća Metaphysica i Izdavačka kuća Presing.

Od srca zahvaljujemo svim autorima što su svojim učešćem doprineli ovom književnom konkursu. Pozivamo vas sve da nam se pridružite 14. maja u klubu LEILA, da zajedno proslavimo okončanje konkursa "Vilinske priče" i rođenje nove zbirke koja će biti dostupna najširem krugu čitalaca.

Dobrodošli!

No comments:

Post a Comment