Saturday, October 22, 2016

Novi književni konkurs: PARALELNI SVETOVI

Klub "Reč i glas" i u ovoj, 2016/17. godini raspisuje sada već tradicionalni konkurs za kratku fantastičnu priču. Ovog puta, naziv konkursa je PARALELNI SVETOVI, a Milici Cincar-Popović (Beograd) i Tamari Lujak (Beograd) pridružiće se, kao treći član žirija, Violeta Dimitrijević (Toronto), profesor srpskog jezika, književni kritičar i PR kulture svoje domovine u Kanadi. Ovim povodom, Violeta nam je dala intervju o svom životu i radu, koji možete pročitati na našem blogu:

PROPOZICIJE KONKURSA „PARALELNI SVETOVI“
 1.11.2016-15.01.2017.

Međunarodni konkurs „Paralelni svetovi“ oceniće kratke priče na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku, obima do 5400 karaktera sa belinama, koje opisuju ISTINIT LIČNI SUSRET S ONOSTRANIM. Priča mora biti pisana u prvom licu i smeštena u realan kontekst, odnosno, treba da ima formu istinitog nadrealnog doživljaja/događaja/crtice iz piščevog života.

Molimo da priče potpišete šifrom. Obaveštenje o ishodu konkursa poslaćemo Vam na elektronsku adresu sa koje nam je Vaša priča stigla, a za razrešenje šifre, tj. ime, prezime, kratku biografiju, zamolićemo autore čiji radovi budu nagrađeni ili odabrani za objavljivanje. 

Priče, napisane u programu WORD, font: TIMES NEW ROMAN 12, pošaljite kao prilog (attachment) na našu adresu bgstorytelling@gmail.com, sa naslovom (subject): PARALELNI SVETOVI - Naziv priče. Naslov Vašeg word dokumenta treba da bude: Naziv priče, Šifra. Odnosno, ako se Vaša priča zove „Susret“, a Vaša šifra je „Ananda“, onda Vaša el. pošiljka treba da izgleda ovako:

Dosadašnji sponzori konkursa za kratku fantastičnu priču Kluba „Reč i glas“, izdavačke kuće Metafizika (Beograd) i Presing (Mladenovac), nagradiće pobednike svojim izdanjima, a izabrani radovi biće objavljeni u štampanoj i/ili elektronskoj formi.

Radove možete slati 
od 1. novembra ove godine, do 15. januara 2017.

Žiri će objaviti rezultate 
29. januara 2017. putem elektronske pošte,
a dodela nagrada, na koju ćemo sve učesnike pozvati posebnom pozivnicom, održaće se u Klubu „Reč i glas“ u Beogradu.

***

O PRETHODNIM KONKURSIMA KLUBA "REČ I GLAS"

Svake godine, književnice Milica Cincar Popović i Tamara Lujak, udružuju se s trećom osobom iz sveta književnosti, da bi zajedno žirirali međunarodnim konkursom za kratku fantastičniu priču. Ovogodišnji konkurs, "Paralelni svetovi“ , treći je po redu. Hajde da se podsetimo prethodna dva, kao i elektronskih zbirki u kojima su najbolje priče sakupljene i objavljene:

TRAGOM SRPSKE FOLKLORNE FANTASTIKE: https://www.smashwords.com/books/view/584457

http://bgstorytelling.blogspot.rs/2015/06/zavrsen-konkurs-za-kratku-pricu.html


VILINSKE PRIČE: https://www.smashwords.com/books/view/584457
http://bgstorytelling.blogspot.rs/2016/05/rezultati-konkursa-vilinska-prica.html
http://bgstorytelling.blogspot.rs/2016/05/urucenje-priznanja-i-promocija-zbirke.html





























No comments:

Post a Comment